header_featured

Kernwaarden écht leven zorgt voor werkgeluk bij Insights

Het geheim van Insights’ werkgeluk? ‘Dat onze kernwaarden niet in een mooi lijstje aan de muur hangen, maar dat we er écht naar leven’, zegt Elma Niessen. Elma is verantwoordelijk voor het Proces Medewerker bij Insights Benelux. ‘Werken bij Insights is samen op reis gaan’, vertelt ze. ‘Op weg naar een succesvolle en gelukkige organisatie én de beste versie van jezelf.’

‘Hoe je die reis invult, bepaal je helemaal zelf. Wel krijg je een soort spoorboekje mee, dat volledig op onze kernwaarden is gebaseerd: My Journey. Dat begint al bij de naam. Een van onze kernwaarden is namelijk Enjoying the journey – de reis is net zo belangrijk als het doel. Wij geloven dat werken en plezier hand in hand gaan. In de praktijk betekent dat: hard werken, maar ook de tijd nemen om successen te vieren en samen leuke dingen te doen.

Zelf feedback ophalen

Een tweede kernwaarde is Taking ownership. Je bent zelf verantwoordelijk – niet alleen voor hoe je je werk doet, maar ook voor je eigen ontwikkeling. Wel heeft elke medewerker een Metgezel, met wie hij regelmatig in gesprek gaat. Een beoordelingssysteem kennen we niet; je haalt zelf feedback op bij de Acts van de processen waarin je werkt en bij je Reisgenoten – je collega’s. Meer dan om wat je doet, gaat die feedback over hoe je het doet: is dat in lijn met onze kernwaarden? De vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt, maken dat je bij ons als een vis in het water bent, of juist als een vis op het droge. Als je veel structuur nodig hebt en voortdurend wilt horen of je het goed doet, voel je je niet prettig bij ons.

Tijd voor persoonlijke ontwikkeling

Een ander belangrijk onderdeel van My Journey is dat je aan het begin van elk jaar met de Acts van de processen afspreekt wat je gaat doen en samen met je Metgezel bepaalt waar je je op gaat focussen. Uitgangspunt daarbij is dat je ongeveer 70% van de tijd besteedt aan het werk dat bij je vaardigheden, kennis en ervaring past. En ongeveer 30% van de tijd bezig bent met je persoonlijke groei en ontwikkeling. Als je als organisatie uitdraagt dat je purpose Unlocking Human Potential is, moet je daar ook zelf werk van maken: practice what you preach.

Belangrijk dat het goed voelt

Onze kernwaarden zie je ook terug in onze manier van werven. In plaats van met een traditionele sollicitatieprocedure werken we met een aantal kennismakingsrondes. Daar besteden we veel tijd aan – we vinden het belangrijk dat het voor beide kanten echt goed voelt. Kandidaten krijgen een persoonlijk profiel met een terugkoppeling aan de hand van onze kernwaarden: wat sluit mooi aan en wat wordt voor jou een uitdaging als je bij ons komt werken?

Op een persoonlijke manier samenwerken

Elke werkdag starten we gezamenlijk. Tijdens deze ‘dagstart’ vertellen we allemaal kort waar die dag onze focus ligt, waar knelpunten zitten en waar we eventueel hulp bij kunnen gebruiken. Als je op persoonlijk vlak ergens mee zit, is daar ook aandacht voor. Je neemt immers je hele zelf mee naar je werk. We willen op een persoonlijke en betrokken manier samenwerken. Er is daarom ook ruimte voor persoonlijke initiatieven – voor dingen waar jij blij van wordt.’


Meer weten over werkgeluk bij Insights Benelux?

Lees het volledige artikel in ons magazine 'Van zelfinzicht naar werkgeluk’. Dit magazine is gratis te bestellen.

Banner-bestellen-magazine-werkgeluk

Deel deze pagina