Leadership Effectiveness

Leidinggeven met impact

Goed leiderschap is meer dan het beheersen van een rijtje managementvaardigheden. Goede leiders zijn in staat hun mensen en organisatie vooruit te brengen in een wereld die voortdurend verandert. Ze inspireren, motiveren en verbinden, en halen het beste uit hun mensen en teams. Een investering in de ontwikkeling van je leiders is de basis voor duurzaam organisatiesucces.

Meer over Leiderschap

Effectieve leiders zijn zelfbewuste leiders

Daarom start leiderschapsontwikkeling volgens ons altijd met zelfinzicht. De leiderschapsprogramma’s van Insights bieden inzicht in je persoonlijke leiderschapsstijl, je unieke leiderschapskwaliteiten en mogelijke ontwikkelpunten. Insights helpt je de beste leider te worden die je kunt zijn. Om een overtuigende visie te formuleren, resultaten neer te zetten en te zorgen voor gemotiveerde, betrokken en productieve medewerkers.

Hoe werkt het?

De leiderschapsprogramma’s van Insights bouwen voort op het kloppend hart van veel van onze leeroplossingen, het Insights Discovery kleurenmodel. Of iemand effectief leidinggeeft, hangt niet af van zijn Insights Kleuren. Bij elke kleur horen kwaliteiten die belangrijk zijn voor goede leiders. Het is vooral de combinatie van kwaliteiten die het ‘m doet. Wel komen iemands voorkeurskleuren tot uiting in zijn leiderschapsstijl. 

 

STAP 1

De online vragenlijst

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten via een makkelijk in te vullen online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die je voorafgaand aan een workshop en/of coaching op je gemak invult.

STAP 2

Het Insights Discovery profiel

Dit resulteert in een een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door een gecertificeerd Insights Discovery-practitioner, 1-op-1 of in groepsverband. Het profiel geeft inzicht in hoe jouw kleurrijke voorkeuren tot uiting komen in je persoonlijke leiderschapsstijl.

STAP 3

Leidinggeven met impact

Aan de hand van het Leiderschapsmodel van Insights onderzoek je hoe effectief je bent in resultaatgericht, visionair, relationeel en gecentreerd leiderschap en leer je hoe je deze 4 leiderschapsstijlen succesvol kunt integreren in je persoonlijke leiderschapsstijl.

Het leiderschapsmodel van Insights

Het leiderschapsmodel van Insights onderscheidt 4 leiderschapsstijlen en 8 succesfactoren voor effectief leiderschap. De beste leiders hebben weliswaar een voorkeur voor een bepaalde stijl, maar zijn toch in staat om ze alle 4 effectief te integreren in hun persoonlijke leiderschapsstijl. Inzicht in je eigen leiderschapsstijl is een belangrijk onderdeel van leiderschapsontwikkeling.

 

>> Meer over het leiderschapsmodel van Insights

Wat levert het op?

De leiderschapsprogramma’s van Insights geven leiders:

Aan de slag met leiderschapsontwikkeling?

Samen met een community van ruim 2.000 L&D-professionals in de Benelux helpen we organisaties met de ontwikkeling van hun mensen, teams en leiders. Onze community bestaat uit ervaren trainers, coaches, consultants en HR-professionals met uiteenlopende expertise. We kunnen je dus altijd in contact brengen met een professional die past bij wat de leiders in jouw organisatie nodig hebben.

Breng mij in contact
Breng mij in contact

Over Insights

Insights helpt organisaties over de hele wereld het allerbeste uit hun mensen te halen.

> 4 miljoen

mensen met een Insights Discovery profiel

> 8.000

gecertificeerde Insights practitioners

> 20 jaar

ervaring in Learning & Development

Meer over Insights

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Je kunt onze leeroplossingen en ontwikkelprogramma’s inzetten om elke uitdaging aan te gaan, op individueel, team- of organisatieniveau. En omdat elke situatie anders is, stemmen we onze oplossingen altijd af op de behoeften van jouw organisatie. Meer weten?

Neem contact op
Neem contact op