Insights Discovery

Optimaal functioneren begint met zelfinzicht

Insights Discovery is het kloppend hart van veel van onze leeroplossingen. Een toegankelijk kleurenmodel dat in combinatie met een persoonlijk Insights Discovery profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Wat is Insights Discovery?

De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Hoe veelzeggend iemands eerste kleur ook is, ook iemands tweede, derde en laagste kleur kunnen enorm bepalend zijn voor zijn gedrag. Iedereen gebruikt alle 4 de Insights Kleuren, maar de specifieke volgorde en intensiteit van de kleuren verschilt per persoon: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix.

Download een voorbeeld van het Insights Discovery profiel >

Ontdek jouw unieke kleurenpalet met Insights Discovery

Laat mensen het allerbeste uit zichzelf halen door hun zelfinzicht te verbeteren. Leer ze onderlinge verschillen waarderen en benutten en creëer een werkomgeving waarin iedereen werkgelukkig én productief kan zijn.

Hoe werkt het?

Zelfinzicht is de basis voor ontwikkeling. De beste medewerkers, teamplayers en leiders zijn de mensen die zichzelf begrijpen.

STAP 1

De online vragenlijst

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten via een makkelijk in te vullen online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die de deelnemer voorafgaand aan een workshop en/of coaching in eigen tijd en tempo invult.

STAP 2

Het Insights Discovery profiel

Dit resulteert in een een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door een gecertificeerd Insights Discovery practitioner, 1 op 1 of in groepsverband. Het profiel kan uit verschillende hoofdstukken bestaan.

STAP 3

Het begin van jouw ontwikkeling

Met het Insights Discovery profiel leggen we de basis voor het merendeel van onze ontwikkelprogramma’s. Het profiel is breed inzetbaar en biedt voldoende diepgang om mensen te helpen bij zowel hun persoonlijke, team- als leiderschapsontwikkeling.

Download het voorbeeldprofiel

Zeg Insights Discovery en mensen beginnen over de 4 kleuren. Maar het model bestaat uit meer dan 4 kleuren. Hoe dat precies zit en wat dat toevoegt, ontdek je wanneer je jouw persoonlijk Insights Discovery profiel krijgt teruggekoppeld of deelneemt aan de Insights Discovery accreditatie.

Benieuwd wat je van een persoonlijk Insights Discovery profiel kunt verwachten? Download hier gratis het profiel van Frank Voorbeeld.

Wat levert het op?

Het succes van elke organisatie staat of valt bij de prestaties van haar mensen. Met Insights Discovery investeer je in de persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en geef je ze de middelen om hun relaties te verbeteren en effectiever te communiceren en samen te werken. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie.

Word ook Insights practitioner

Als Insights practitioner kun je (de kleurentaal van) Insights Discovery gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden als trainer, coach, consultant of HR-professional. Tijdens onze vierdaagse accreditatietraining leer je alles wat je moet weten over Insights Discovery en hoe je het gebruikt voor jouw organisatie of eigen klanten.

Meer over de accreditatie

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over Insights Discovery. Staat jouw vraag er niet bij of wil je meer weten? Lees meer op ons blog of neem contact met ons op.

Insights Discovery als gemeenschappelijke taal op de werkvloer

‘Bij Heineken geloven we dat bedrijfsoptimalisatie veel verder gaat dan het optimaliseren van processen. Een belangrijke ontwikkeling binnen onze Learning & Development is dat leren steeds meer plaatsvindt op de werkvloer. Medewerkers zijn daarbij op zoek naar houvast. Met Insights Discovery kunnen we in die behoefte voorzien en beschikken we over een common language die helpt om de effectiviteit van onze medewerkers, teams en leiders te verhogen.’

Ronny Kelders, Global HR in Learning & Development – Heineken International

Insights Discovery

Lees welke misvattingen er bestaan over Insights Discovery en ontdek dat het model uit veel meer dan 4 kleuren bestaat.

Naar Blog Insights

De Insights community

Samen met een groeiende community van ruim 2.000 L&D-professionals in de Benelux helpen we organisaties met de ontwikkeling van hun mensen, teams en leiders. Onze community bestaat uit ervaren trainers, coaches, consultants en HR-professionals met uiteenlopende expertise. We kunnen je dus altijd in contact brengen met een professional die past bij wat jouw organisatie nodig heeft.

Breng mij in contact
Breng mij in contact

Over Insights

Insights helpt organisaties over de hele wereld het allerbeste uit hun mensen te halen.

> 9 miljoen

mensen met een Insights Discovery profiel

> 12.000

gecertificeerde Insights practitioners

> 30 jaar

ervaring in Learning & Development

Meer over Insights

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Je kunt onze leeroplossingen en ontwikkelprogramma’s inzetten om elke uitdaging aan te gaan, op individueel, team- of organisatieniveau. En omdat elke situatie anders is, stemmen we onze oplossingen altijd af op de behoeften van jouw organisatie. Meer weten?

Neem contact op
Neem contact op