Discovery Full Circle

Vergroot je zelfbewustzijn met 360-graden feedback

De logische eerste stap bij persoonlijke, team- en leiderschapsontwikkeling is een kijkje in de spiegel: wie ben je, waar ben je goed in, waar wil je naartoe en hoe kom je daar? Maar klopt dat beeld dat je van jezelf hebt wel? Ben je wel zo communicatief vaardig, zo klantgericht, zo’n teamplayer of sterke leider als je zelf denkt? Dé manier om daarachter te komen: 360-graden feedback.

Wat is Discovery Full Circle?

Discovery Full Circle (DFC) is het door Insights ontwikkelde instrument voor 360-graden feedback. Met DFC krijg je een terugkoppeling op je gedrag en functioneren van bijvoorbeeld teamgenoten, collega’s, leidinggevenden en klanten. En daarmee de kans om het beeld dat je van jezelf hebt te vergelijken met het beeld dat anderen van je hebben. Het resultaat: nieuwe inzichten in jezelf, je kwaliteiten en mogelijke ontwikkelpunten. 

Hoe werkt het?

Je zelfbeeld is altijd subjectief; zoals bijna alles een kwestie van perceptie. 360-graden feedback is een gestructureerde methode om andere percepties ‘op te halen’. Het is zowel geschikt voor individuele coaching als voor groepstrajecten. Een aanrader voor medewerkers die hun interacties en relaties willen verbeteren, leiders die met meer impact leiding willen geven en teams die effectiever willen samenwerken.

STAP 1

De online vragenlijst

Eerst vul je zelf de Discovery Online Vragenlijst in. Daarna vult een door jou samengestelde feedbackgroep van collega’s, leidinggevenden en/of klanten een verkorte vragenlijst in, waarin ook ruimte is voor persoonlijke feedback. Als je respondenten dat willen, kunnen ze ook anoniem feedback geven.

STAP 2

Het Discovery Full Circle profiel

Dit resulteert in een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door een gecertificeerd Insights practitioner, 1-op-1 of in groepsverband. Je krijgt ook een handleiding met suggesties, ideeën en oefeningen die je helpen om op een goede manier aan de slag te gaan met de input van de feedbackgroep.

STAP 3

Aan de slag met je feedback

Je voert individuele gesprekken met alle mensen die jou feedback hebben gegeven. In een tweede coachingsessie en/of (team)training worden de uitkomsten van alle gesprekken verzameld. Hier bepaal je - individueel of samen met je teamgenoten - de onderwerpen die aandacht nodig hebben voor een nóg betere (team)performance. 

Download een voorbeeldprofiel

Met Discovery Full Circle ontdek je hoe jouw gebruik van de 4 Insights Kleuren overkomt op anderen – zowel op individuele personen als op groepen. Dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten in jezelf, je kwaliteiten en mogelijke ontwikkelpunten.

Benieuwd wat je van een persoonlijk Discovery Full Circle profiel kunt verwachten? Je kunt het profiel van Frans Voorbeeld hier gratis downloaden.

Wat levert het op?

Discovery Full Circle:

  • stimuleert mensen om verantwoordelijkheid te pakken voor hun persoonlijke ontwikkeling als medewerker, teamlid en/of leider
  • draagt bij aan een open (team)cultuur waarin mensen elkaar op een positieve manier feedback (durven) geven
  • geeft een breed en evenwichtig beeld van iemands talenten en potentieel
  • brengt valkuilen en verborgen kwaliteiten aan het licht en maakt mensen bewust van hun persoonlijke impact

360-graden feedback voor jouw organisatie?

Samen met een groeiende community van ruim 2.000 L&D-professionals in de Benelux helpen we organisaties met de ontwikkeling van hun mensen, teams en leiders. Onze community bestaat uit ervaren trainers, coaches, consultants en HR-professionals met uiteenlopende expertise. We kunnen je dus altijd in contact brengen met een professional die past bij wat jouw organisatie nodig heeft.

Breng mij in contact
Breng mij in contact

Over Insights

Insights helpt organisaties over de hele wereld het allerbeste uit hun mensen te halen.

> 4 miljoen

mensen met een Insights Discovery profiel

> 8.000

gecertificeerde Insights practitioners

> 20 jaar

ervaring in Learning & Development

Meer over Insights

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Je kunt onze leeroplossingen en ontwikkelprogramma’s inzetten om elke uitdaging aan te gaan, op individueel, team- of organisatieniveau. En omdat elke situatie anders is, stemmen we onze oplossingen altijd af op de behoeften van jouw organisatie. Meer weten?

Neem contact op
Neem contact op