header_featured

Terugblik nieuwjaarsreceptie met keynote van Elke Geraerts

Op dinsdag 14 januari jl. heffen zo’n 100 Insights practitioners uit Nederland en België het glas op het nieuwe jaar. Maar eerst buigen ze zich gezamenlijk over misschien wel onze grootste uitdaging in het nieuwe decennium: hoe helpen we organisaties het beste uit hun mensen te (blijven) halen in dit tijdperk van digitalisering

Het thema wordt ingeleid met een inspirerende keynote van neuropsycholoog en bestsellerauteur Elke Geraerts. Plaats van handeling: het sfeervolle Fort Altena in Werkendam. Elke vertelt over een gesprek met een goede vriend, ooit een ‘carrièrebeest’, nu vol zorgen over de toekomst. Welke gevolgen gaan digitalisering en Artificiële Intelligentie hebben voor zijn werk? Zal hij straks nog wel mee kunnen? Het zijn zorgen die veel mensen delen. 

We moeten aan de slag met onze eigen AI 

Elke is optimistisch. Haar boodschap: wij kunnen dingen die computers nooit zullen kunnen. Maar als we de uitdagingen van deze tijd het hoofd willen bieden, moeten we die unieke menselijke capaciteiten, onze Authentieke Intelligentie, wel versterken. Zoals ons vermogen om te herprogrammeren, onze wilskracht en creativiteit. Aan de hand van herkenbare en vaak grappige voorbeelden laat ze onder meer zien hoe we onze breininstellingen kunnen wijzigen, de chimpansee in ons het zwijgen opleggen en vaker de mens laten spreken.

 

Veelgehoorde thema’s: hoe ga je om met de veelheid aan prikkels en keuzes in het digitale tijdperk, hoe vind je je authentieke zelf, hoe help je mensen om in een growth mindset te komen?

 

Digitalisering in de dagelijkse L&D-praktijk

Na de keynote verzamelen de deelnemers zich rond een tiental tafels om met elkaar in gesprek te gaan over de impact van digitalisering op hún werk: wat komen ze tegen? Waar lopen mensen tegenaan? Veelgehoorde thema’s: hoe ga je om met de veelheid aan prikkels en keuzes in het digitale tijdperk, hoe vind je je authentieke zelf, hoe help je mensen om in een growth mindset te komen? Ook onderzoeken ze mogelijkheden om Insights hierbij in te zetten.    

Nog lang niet uitgepraat over thema digitalisering

Tijdens de gezellige borrel na afloop wordt duidelijk dat we nog lang niet zijn uitgepraat over digitalisering en wat het betekent voor hoe we (samen)werken. We wijzen onze Insights practitioners daarom graag nogmaals op onze Community Learning Events rondom dit thema (alleen voor Insights practitioners). De opbrengst van de ronde tafels is verzameld en levert ongetwijfeld mooie onderwerpen op ter uitbreiding van het huidige programma. Het belooft een inspirerend jaar te worden!  


Bereid je voor op dé L&D-vragen van morgen!

Digitalisering, automatisering en robotisering veranderen de manier waarop we werken. Maar wat is nu precies de impact op ons werk? Wat vraagt het van organisaties, hun teams en hun medewerkers? Insights gaat komend jaar op zoek naar de antwoorden op deze vragen. En onderzoekt de rol die in dit tijdperk van kunstmatige intelligentie is weggelegd voor jou als Learning & Development professional. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in voor onze update en blijf op de hoogte!

Deel deze pagina