Hoe werkt het?

Om toegelaten te worden aan de Insights Discovery accreditatie vul je eerst het intakeformulier in. Vervolgens vind er een telefonische intake plaats, waarin we samen met jou onderzoeken of je in huis hebt wat nodig is om Insights practitioner te worden. Krijg je een positief advies? Dan mag je op voor de Insights Discovery accreditatie. 

Het programma van de Insights Discovery accreditatie

Het programma van de 4-daagse accreditatie is als volgt opgebouwd.

4 november 2020 | dag 1: Theorie
We duiken in de Insights Discovery-theorie en leren je alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen met de kleuren, grafieken en het wiel. 

5 november 2020 | dag 2: Leren faciliteren
We doorlopen stap voor stap een voorbeeldprogramma en leren je om een inspirerende introductie-workshop te faciliteren.

6 november 2020 | dag 3: Faciliteren met Insights Discovery
Op dag 3 kom je zelf in actie en ga je faciliteren en coachen met Insights Discovery.

17 december 2020 | dag 4: Insights Discovery in de praktijk
We kijken naar praktische manieren om Insights Discovery in te zetten voor dagelijk se én klantspecifieke uitdagingen. En geven je handvatten en tips om de kleurentaal levend te houden binnen je organisatie of bij klanten.

Ben ik geschikt?

Om in aanmerking te komen voor de accreditatietraining vragen wij:

  • Ervaring met Insights Discovery;
  • Aantoonbare ervaring als trainer, coach en/of facilitator;
  • Affiniteit met onze missie, visie en kernwaarden.

Ervaring met Insights Discovery
Om te kunnen deelnemen aan de accreditatietraining, moet je de kracht van Insights Discovery eerst zelf ervaren. Dit kun je hebben gedaan bij de terugkoppeling van je eigen Discovery profiel, tijdens een workshop of een 1-op-1-sessie. 

Heb je nog geen Discovery profiel en wil je je toch graag aanmelden? Dan helpen we je uiteraard om deze ervaring alsnog op te doen via een introductieworkshop.

Aantoonbare ervaring als trainer, coach en/of facilitator
Het ontvangen van je eigen Discovery profiel is slechts de eerste stap in een proces van zelfinzicht. We vinden het belangrijk dat al onze Insights Discovery practitioners dit proces vakkundig en zorgvuldig kunnen begeleiden. Aantoonbare ervaring als trainer, consultant of coach is daarom een voorwaarde voor accreditatie. We beoordelen dit altijd in een persoonlijk intakegesprek, zodat we een goed beeld krijgen van jouw situatie.

Affiniteit met onze missie, visie en kernwaarden
Als je je aansluit bij onze Community van Insights practitioners, omarm je daarmee tegelijkertijd onze missie en onze kernwaarden. We verwachten dan ook van jou dat je Insights Discovery op een zorgvuldige en verantwoorde manier gebruikt, altijd met onze doelstelling in het vizier: Unlocking Human Potential.

Twijfel je...

Of de accreditatie iets voor jou is? Of weet je niet zeker of jouw achtergrond, ervaring en ambities wel aansluiten bij de rol van practitioner? Volg dan de Insights Discovery Introductieworkshop. Deze workshop van een halve dag zal alle twijfel wegnemen. Tijdens deze vrijblijvende, informatieve sessie ontdek je wat de toepassingsmogelijkheden van Insights Discovery zijn. Je gaat de kracht van ons instrumentarium ervaren aan de hand van je eigen profiel en ontvangt meer informatie over Insights als organisatie. Ook hoor je alles over de accreditatietraining en de zakelijke en ethische aspecten van het werken met Insights Discovery. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Tot slot leggen we uit wat aanstaande practitioners wat ons betreft in huis moeten hebben. We zijn namelijk ook nieuwsgierig naar jou! Wij bieden én vragen kwaliteit.  

De kosten voor deze introductieworkshop bedragen €200. Als je daarna deelneemt aan de accreditatietraining wordt dat bedrag in mindering gebracht op de accreditatiekosten.

Informatie en kosten

Wil je meer weten over de accreditatietraining en de kosten? Of wil je alles nog eens rustig nalezen? Vraag dan via het formulier het uitgebreide informatiedocument aan.

Wat zeggen deelnemers over de virtuele accreditatie?

2v_vIDA promo video