header_featured

Insights kijkt vooruit: 5 L&D-trends voor 2020

19 december 2019

Terugkijken is mooi, vooral als je kunt terugkijken op iets bijzonders. Terugkijken is ook leerzaam. Het helpt je om de dingen een volgende keer nog beter te doen. Toch kijken we bij Insights het liefst vooruit. Het creëren van groei en vooruitgang is tenslotte ons werk. Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de wereld van Learning & Development hoort daarbij. Via ons nieuwe blog en onze maandelijkse L&D-update informeren we je daar graag over. De trends voor 2020? Dit is wat ons in het nieuwe jaar te wachten staat:   

 1. Focus op binden van medewerkers
  De krapte op de arbeidsmarkt houdt voorlopig aan en het aantrekken van talent blijft lastig. Maar in 2020 zal de focus van HR vooral liggen op het binden en behouden van medewerkers. Dé manier voor organisaties om mensen te binden is investeren in hun werkgeluk en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

 2. Belangrijk om in te spelen op behoeftes van millennials
  In 2020 bestaat meer dan een derde van de wereldwijde beroepsbevolking uit millennials. Een groep die grote waarde hecht aan o.a. betekenisvol werk, vrijheid en kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Organisaties die hier niet op inspelen, lopen het risico deze jonge mensen kwijt te raken en daarmee in te boeten aan creativiteit en innovatiekracht. Want deze generatie gaat sneller dan vorige op zoek naar een nieuwe baan als de huidige onvoldoende groeimogelijkheden biedt.

 3. Artificial Intelligence biedt kansen
  De impact van digitalisering en Artificial Intelligence op ons werk neemt in 2020 alleen maar toe. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor Learning & Development, zoals gepersonaliseerd leren, gamification en leren met Virtual Reality. Maar ook een mooie kans voor HR om een grotere rol te pakken. Organisaties moeten digitaal transformeren en HR kan hen daarin als een echte businesspartner terzijde staan.   

 4. Werkstress en burn-out blijven serieus probleem
  Werkstress en burn-out blijven ook in 2020 een hot item en een serieus probleem. Vooral de jongere generatie geeft aan veel stress te hebben. Het heeft veel te maken met de hoge verwachtingen die jonge mensen hebben van hun werk en privéleven. Toch is waar je stress van krijgt en wat helpt om die stress weg te nemen voor iedereen verschillend. Inzicht in je persoonlijke stressoren en stressgedrag helpt daarbij. Werken aan mentale veerkracht ook.

 5. Verbinding wordt nóg belangrijker
  Last but not least – en heel toepasselijk zo vlak voor de feestdagen: we gaan in 2020 nog meer inzetten op verbinding. Op verbinding met je werk en organisatie, omdat medewerkers die engaged zijn essentieel zijn voor organisatiesucces. Op verbinding tussen teamleden, omdat fijn samenwerken in dit digitale tijdperk lang niet altijd vanzelf gaat. Op verbinding tussen leiders en hun medewerkers, omdat het daar té vaak aan schort. En op verbinding met onszelf, omdat we simpelweg gelukkiger zijn als we meer van onszelf in ons werk kunnen leggen.

Deel deze pagina