Werken in een virtueel team

Corona dwingt ons om massaal thuis te werken. De transitie naar volledig virtueel werken - naar andere manieren van communiceren, delen en samenwerken - valt menig team zwaar. Terwijl het juist nu belangrijk is dat teams hun doelstellingen halen en innoveren. 'Werken in een virtueel team' helpt teams effectief te reageren op de fikse uitdagingen waar deze crisis hen voor stelt.

Voor wie is het?

Deze leeroplossing is geschikt voor teams op alle niveaus en bouwt voort op het toegankelijke Insights Discovery kleurenmodel. De virtuele sessie is speciaal ontworpen voor teams die:

  • gedeeltelijk of volledig op afstand werken
  • nog geen of weinig ervaring hebben met remote working
  • hier wel ervaring mee hebben en hun effectiviteit en/of teamrelaties willen verbeteren
  • opnieuw moeten focussen op gezamenlijke doelstellingen

Hoe werkt het?

De teamleden gebruiken de inzichten en kleurentaal van Insights Discovery om te onderzoeken hoe ze samenwerken en hoe ze de onderlinge relaties én hun performance kunnen verbeteren. Ter voorbereiding op de virtuele sessie doorlopen ze een e-module. Ze krijgen een Insights Discovery Teamwiel en verschillende job-aids die hen helpen hun leerdoelen te bereiken - online én (straks ook weer) op kantoor.

Wat levert het op?

Teams gebruiken de positieve kleurentaal van Insights Discovery om uitdagingen op het gebied van communicatie en samenwerking aan te pakken en presteren optimaal – ook in een virtuele werkomgeving.

  • Inzicht in sterke en zwakke punten helpt het team de teamcapaciteiten te vergroten
  • Teamleden weten hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken in een virtuele werkomgeving
  • Ze zijn in staat om ook op afstand sterke 1-op-1 en teamrelaties op te bouwen
  • Ze verbeteren hun teamprestaties door te focussen op gezamenlijke doelstellingen 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Leren en ontwikkelen op een flexibele en toegankelijke manier: het kan met de virtuele leeroplossingen van Insights. Of het nou om persoonlijke-, team- of leiderschapsontwikkeling gaat: we onderzoeken graag samen met jou wat je team nu het hardst nodig heeft en hoe we dat in deze bijzondere tijden op een voor jullie prettige manier kunnen leveren. Meer weten?

Neem contact op
Neem contact op

Teamontwikkeling

Goed functionerende teams zijn de bouwstenen van een succesvolle organisatie. Wat maakt teams in deze tijd succesvol? Inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips om aan de slag te gaan met teamontwikkeling vind je hier.

Naar Blog Insights