Teams in de nieuwe wereld van werk

Wat betekent hybride werken voor teams?​

Waar en hoe we werken, en zelfs de betekenis van werk, is in korte tijd drastisch veranderd. Kantoren krijgen een andere functie, de technologie wordt steeds beter, er zijn andere vaardigheden nodig, en het idee van de traditionele 8-urige werkdag is inmiddels hopeloos achterhaald. Dat heeft gevolgen voor teams. Hybride werken verandert de manier waarop mensen verbinding maken en samenwerken en heeft daarmee ook invloed op hoe een team presteert. Hoe zorg je er als organisatie of leider voor dat je teams succesvol kunnen zijn? Hoe neem je ze mee in de verandering en maak je ze toekomstbestendig als je nog niet weet hoe de toekomst eruit ziet? En hoe draag je als medewerker of teamlid bij aan het succes van je team?

In de nieuwe wereld van werk zijn teams meer fluïde en flexibel. Mensen zitten vaak in meerdere teams en dat maakt het organisatorisch ecosysteem waar ze deel van uitmaken stukken groter. En hoewel goed functionerende teams algemeen worden beschouwd als de bouwstenen van een succesvolle organisatie, lijkt nog niet iedereen te beseffen hoe belangrijk teamwork is voor het welzijn van medewerkers, hybride werken en de samenwerking over teamgrenzen heen.

 

Om de menselijke vaardigheden en relaties te begrijpen die je als team nodig hebt om goed met het hybride werken om te gaan, is een bredere kijk op teamwork nodig. Eentje waarin mensen meerdere werkplekken hebben, landsgrenzen er niet toe doen en technologie een belangrijke rol speelt. 

 

Op deze pagina hebben we een aantal publicaties verzameld die je helpen om je team klaar te maken voor de nieuwe wereld van werk.  

FoT Hub Image 1_767x450

Samenwerken in een hybride werkomgeving

E-book
Zo help je je teams effectief samen te werken in de nieuwe wereld van werk. Download het gratis e-book.

Download e-book
teams-in-de-nieuwe-wereld-van-werk_video_767x450

Teamontwikkeling: in 3 stappen naar een sterk team

E-book
In dit e-book laten we je zien hoe je jouw team stap voor stap vooruit helpt.

Donwload e-book
FoT Hub Image 3_767x450

Sterkere teams creëren met de superteam-aanpak

Blog
Sterkere teams creëren voor de nieuwe wereld van werk? Gebruik de superteam-aanpak.

Lees het blog

FoT Hub Image 4_767x450

Bewust samenwerken: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Blog
Bewust samenwerken in een hybride werkomgeving: wat is het, waarom is het belangrijk en hoe doe je dat?

Lees het blog
FoT Hub Image 5_767x450

Hoe bluecrux Insights inzet bij onboarding young talents

Case study
Tijdens een bootcamp werken young talents met Insights Discovery aan de ontwikkeling van hun human skills.

Download case study
6 tips voor effectief hybride teamwork

6 tips voor effectief hybride teamwork

Hoe werk je effectief samen als hybride team? En waarom is het zo belangrijk om verbinding te creëren en de relaties met teamgenoten te verbeteren?

Download de tips

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Je kunt onze leeroplossingen en ontwikkelprogramma’s inzetten om elke uitdaging aan te gaan, op individueel, team- of organisatieniveau. En omdat elke situatie anders is, stemmen we onze oplossingen altijd af op de behoeften van jouw organisatie. Meer weten?

Neem contact op
Neem contact op