De nieuwe wereld van werk

Tijd voor verandering: is jouw organisatie klaar voor de nieuwe wereld van werk?

Als jij ’t voor het zeggen had, hoe ziet de toekomst van werk er dan uit? Werken we hybride? In een gepersonaliseerde werkomgeving? En werk je dan zelf in een nieuwe, uitdagende rol? In een inclusievere werkomgeving, met meer flexibiliteit? Het enige dat we zeker weten over de toekomst van werk, is dat die onzeker is. De veranderingen in de manier waarop we ons werk doen waren niet eerder zo ingrijpend. En na een periode van versneld digitaliseren en keihard knokken om de crisis te overleven, is het nu tijd om de balans op te maken. Om te veranderen, plannen te maken en te zijn wie we willen zijn - als individu, als team, als leider en als organisatie.

Dit is het moment om

  • verbinding te creëren door te zorgen voor een gezamenlijke purpose en een cultuur waarin mensen werkgelukkig kunnen zijn

  • effectief leiding te geven aan verandering door je leiders te helpen de beste leiders te zijn die ze kunnen zijn

  • je mensen om- en bij te scholen, zodat ze niet alleen klaar zijn voor wat er op de korte termijn verandert, maar ook over de vaardigheden beschikken om duurzaam goed te presteren.

     

     

Organisaties die overhaast met praktische zaken zoals de herinrichting van kantoren aan de slag gaan, of in oude gewoontes vervallen zonder te kijken naar wat het beste werkt of wat mensen fijn vinden, raken hun talenten kwijt. Ervoor zorgen dat je organisatie klaar is voor de toekomst is niet alleen een kwestie van nieuwe technologie of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Het gaat ook over persoonlijke voorkeuren. Daar komt bij dat iedereen anders op verandering reageert. Een persoonlijke en menselijke benadering is dus cruciaal. Wat dat inhoudt en wat er verder allemaal komt kijken bij een succesvolle transitie naar de nieuwe wereld van werk, lees je in de artikelen, e-books en andere publicaties die we op deze pagina voor je hebben verzameld.

Verbinding creëren

Waarom doe je wat je doet? Door welke waarden laten je mensen zich leiden? Hoe is jullie teamcultuur: wat is het dat je mensen verbindt en inspireert? Naarmate de wereld en onze manier van werken veranderden, veranderden ook de behoeften van klanten en medewerkers. Van alle mensen die in 2020 opnieuw de Insights Discovery-vragenlijst invulden, was  71% van wielpositie veranderd. Kijk daarom voordat je met een nieuwe kantoorinrichting, hybride werkmodel en/of nieuwe technologieën aan de slag gaat - met WAT je wil bereiken en HOE je dat wil doen - naar het WAAROM. Hoe groter de noodzaak dat medewerkers zich aanpassen of laten bijscholen, hoe belangrijker het is om je purpose en bedrijfscultuur te definiëren - om verbinding te creëren rondom een gezamenlijke missie en een inspirerende cultuur die de toon zet voor de toekomst.

blog_leiderschapsontwikkeling-gemeente-dordrecht

Hoe zorgen leiders voor echte diversiteit van denken op de werkvloer?

Blog
Wie is er verantwoordelijk voor het creëren van diversiteit van denken binnen een organisatie? Hoe moet dat eruit zien? En hoe zorg je ervoor dat het meer is dan een modewoord?

Lees het blog
header_blog_zo-creeer-je-een-cultuur-die-employee-engagement-stimuleert

Zo creëer je een cultuur die employee engagement stimuleert

Blog
Engagement is niet vanzelfsprekend. Het is aan de organisatie om te zorgen voor een cultuur die engagement stimuleert. Daarna is de medewerker aan zet.

Lees verder
Management_versus_leiderschap_bij_ABNAMRO

Verbinding tussen purpose, cultuur en leiderschap bij ABN AMRO

Blog
Interview met Karlijn van den Berg, Transformation Consultant bij ABN AMRO: ‘We richten ons vooral op de verbinding tussen purpose, cultuur en leiderschap.’

Lees verder

Leidinggeven aan verandering

Net als de wereld van werk is ook de rol van de leider aan het veranderen. Tijdens corona groeide de waardering voor empathisch leiderschap en dat had z’n weerslag op hoe we naar leiders kijken: het ene na het andere onderzoek wees uit dat een gebrek aan empathie van het management één van de belangrijkste redenen is dat mensen op zoek gaan naar een andere baan. Nu nog zoveel onzeker is, hebben we de visie, vastberadenheid en veerkracht van leiders harder nodig dan ooit. Daarom moeten we leiders niet alleen helpen om effectief leiding te geven aan verandering, maar ook om verbinding met hun mensen te maken. Voor de toekomst van het team en de organisatie ben je immers samen verantwoordelijk. Het zijn de organisaties die hun mensen centraal zetten, die zich weten te onderscheiden en het meest succesvol zijn.

promo_minigids_leidinggeven-aan-verandering

Leidinggeven aan verandering

Minigids
Hoe je beter leidinggeeft aan verandering? Met deze 4 stappen naar hybride werken helpen we je graag op weg.

Download de minigids
header_blog_empathetic-leadership

6 kwaliteiten van de ‘next-level’ leider

Blog
Werkgeluk wordt voor een belangrijk deel bepaald door het gedrag van leiders. Freek Peters beschrijft 6 leiderschapskwaliteiten voor meer werkgeluk.

Lees verder
header_e-book_leidinggeven-op-afstand

Leidinggeven op afstand

E-book
Reflecteren op je gedrag en rol als leider: dat komt straks wel weer, toch? Nee! Want effectieve leiders zijn zelfbewuste leiders. Ook - júist - in crisistijd.

Download het e-book

Upskilling en reskilling

Je aanpassen aan een hybride werkomgeving, nieuwe technologieën en geavanceerde producten: veel mensen hebben er een zware dobber aan. Het is dan ook geen wonder dat LinkedIn bij- en omscholing uitriep tot L&D-thema van het jaar. Maar na bijna twee jaar crisis en met alle burn-outs en ontslagen die er het gevolg van waren, kunnen we niet meer volstaan met teams helpen om verandering te ‘overleven’. We moeten ze de mogelijkheid bieden om te groeien en bloeien in een wereld van werk die niet zomaar om hen heen is gebouwd, maar die speciaal voor hen is ontworpen.

Blog: 5 vaardigheden die je nodig hebt voor het hybride werken

5 vaardigheden die je nodig hebt voor het hybride werken

Blog
Uithoudingsvermogen, flexibiliteit, zelfzorg, hybride autonomie en virtuele innovatie: 5 vaardigheden voor de nieuwe wereld van werk.

Lees verder
Blog - Succesvol in een digitale toekomst: begin bij jezelf

Succesvol in een digitale toekomst: begin bij jezelf

Blog
Wie succesvol wil zijn in de nieuwe wereld van werk, komt er niet met digitale skills alleen. De échte verandering gaat over menselijk gedrag.

Lees verder
Blog - Investeren in upskilling en reskilling: goed voor je mensen en je organisatie

Investeren in upskilling en reskilling: goed voor je mensen en je organisatie

Blog
Upskilling en reskilling: zo zorg je ervoor dat je mensen de essentiële vaardigheden hebben voor een toekomstbestendige organisatie.

Lees verder

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Je kunt onze leeroplossingen en ontwikkelprogramma’s inzetten om elke uitdaging aan te gaan, op individueel, team- of organisatieniveau. En omdat elke situatie anders is, stemmen we onze oplossingen altijd af op de behoeften van jouw organisatie. Meer weten?

Neem contact op
Neem contact op