Deeper Discovery

Van kleurentaal naar archetypen

Insights Discovery is in de wereld van Learning & Development inmiddels een begrip. Minder bekend is Deeper Discovery, een mooi vervolg op Insights Discovery waarmee je met behulp van archetypen op zoek gaat naar je diepste drijfveren en werk maakt van je persoonlijke purpose en nalatenschap.

Wat is Deeper Discovery?

Deeper Discovery maakt een verdiepingsslag binnen de Jungiaanse psychologie. Waar Insights Discovery over gedragsvoorkeuren en kleuren gaat, maakt Deeper Discovery gebruik van archetypen om toegang te krijgen tot wat zich afspeelt in ons onbewuste. De 72 archetypen vertegenwoordigen alle unieke combinaties van de Jungiaanse voorkeuren.

De archetypen staan voor persoonlijke eigenschappen en gedragskenmerken die universeel herkenbaar zijn. Maar we hebben ook allemaal een persoonlijke relatie met de archetypen, beïnvloed door onze eigen ervaringen. Zo opent Deeper Discovery de weg naar persoonlijke verhalen en reflectie op het eigen levenspad of het pad van het team.

Deeper Discovery

Succes alleen is niet genoeg. Mensen willen ook hun potentieel optimaal benutten en iets moois achterlaten met hun werk. Ontdek met Deeper Discovery in welke rol je medewerkers bruisen van energie en optimaal van betekenis kunnen zijn – voor zichzelf, hun team én de organisatie. 

Bekijk een voorbeeld van het Deeper Discovery profiel >

Hoe werkt het?

Zelfinzicht is de basis voor ontwikkeling. De beste medewerkers, teamplayers en leiders zijn de mensen die zichzelf echt begrijpen. Die weten waar hun kracht ligt en wat er voor hen écht toe doet, maar die ook hun angsten onder ogen durven te zien. Met Deeper Discovery duiken mensen in hun diepste drijfveren en ontdekken ze hoe ze nieuw potentieel in zichzelf kunnen aanboren.

STAP 1

De online vragenlijst

Ook Deeper Discovery start met het invullen van een online vragenlijst, die de 8 combinaties van Jungiaanse voorkeuren afzonderlijk van elkaar meet. Deze vragenlijst bestaat uit 72 uitspraken waaraan de deelnemer voorafgaand aan een workshop en/of coaching in eigen tijd en tempo een score toekent.

STAP 2

Het Deeper Discovery-profiel

De ingevulde vragenlijst levert een uniek persoonlijk profiel op dat laat zien in welke mate iemand de 8 combinaties van Jungiaanse voorkeuren doorgaans gebruikt en inzicht geeft in de 10 voor hem meest relevante archetypen. Het profiel wordt altijd teruggekoppeld door een gecertificeerde Deeper Discovery-practitioner, een-op-een of in groepsverband.

STAP 3

De diepte in

De archetypen top 10 helpt mensen om hun persoonlijke doelstellingen en drijfveren te onderzoeken en in contact te komen met mogelijkheden en kwaliteiten die ze wellicht nog niet optimaal benutten. Zo realiseer je met Deeper Discovery in 4 stappen een persoonlijke transformatie.

Download een voorbeeldprofiel

Het Deeper Discovery profiel geeft inzicht in de 10 meest relevante archetypen die mensen helpen om hun persoonlijke doelstellingen en drijfveren te onderzoeken en in contact te komen met mogelijkheden en kwaliteiten die ze wellicht nog niet optimaal benutten.

Benieuwd wat je van een persoonlijk Deeper Discovery profiel kunt verwachten? Download hier gratis het profiel van Vera Voorbeeld.

 

 

Wat levert het op?

Het succes van elke organisatie staat of valt bij de prestaties van haar mensen. Met Deeper Discovery geef je medewerkers de kans om op zoek te gaan naar hun diepste drijfveren, zodat ze optimaal van betekenis kunnen zijn voor zichzelf, hun team én de organisatie.

‘Ik zet Deeper Discovery graag in bij het coachen van professionals die een volgende stap in hun loopbaan willen zetten. Het helpt ze om te onderzoeken welke mogelijke rollen bij hun persoonlijke drijfveren passen.’

Helene Moonen

Quality Assurance Manager, Vanderlande

Deeper Discovery inzetten voor jouw organisatie?

Samen met een groeiende community van ruim 2.000 L&D-professionals in de Benelux helpen we organisaties met de ontwikkeling van hun mensen, teams en leiders. Onze community bestaat uit ervaren trainers, coaches, consultants en HR-professionals met uiteenlopende expertise. We kunnen je dus altijd in contact brengen met een professional die past bij wat jouw organisatie nodig heeft.

Breng mij in contact
Breng mij in contact

Over Insights

Insights helpt organisaties over de hele wereld het allerbeste uit hun mensen te halen.

> 4 miljoen

mensen met een Insights Discovery profiel

> 8.000

gecertificeerde Insights practitioners

> 20 jaar

ervaring in Learning & Development

Meer over Insights

Wat kunnen we voor je betekenen?

Je kunt onze leeroplossingen en ontwikkelprogramma’s inzetten om elke uitdaging aan te gaan, op individueel, team- of organisatieniveau. En omdat elke situatie anders is, stemmen we onze oplossingen altijd af op de behoeften van jouw organisatie. Meer weten?

Neem contact op
Neem contact op